MPP COB MUNCUL JUARA KESELURUHAN PERTANDINGAN BOLING PIALA PPA COB

Boling PPA COB 1PPA COB ONLINE: PPA UUM COB telah menganjurkan Pertandingan Boling Piala PPA UUM COB 2017 yang julung kali diadakan telah berjaya disempurnakan dengan kehadiran lima belas (15) Kelab/Persatuan di bawah PPA UUM COB, Majlis Perwakilan Pelajar COB dan pelajar mobiliti dari Jerman dan Indonesia.

Sebanyak 27 pasukan yang bertanding yang mana rata-rata kelab dan persatuan menghantar dua pasukan.

Majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh Muhammad Taqi’uddin b. Mohd Hamzah dan disusuli dengan perasmian dari Dekan Pembangunan Pelajar UUM COB, Dr. Hendrik bin Lamsali.
Pertandingan ini dijalankan bagi mengeratkan silaturahim, persefahaman dan semangat kerjasama berpasukan disamping mengeratkan lagi hubungan sedia ada antara Kelab/Persatuan dan pihak Pengurusan PPA UUM COB disamping dapat mencungkil bakat dalam sukan boling.

Tempat pertama berpasukan dimenangi oleh Persatuan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) dengan mata kutipan sebanyak 1,922 pin, tempat ke- 2 & ke-3 dimenangi oleh Kelab Pengurusan Eksekutif (MEC) dengan jatuhan mata pin sebanyak 1,912 & 1,786, manakala tempat ke – 4 ialah Pejabat Pembangunan Pelajar & Alumni, PPA UUM COB (PPA UUM COB) dan diikuti Kelab Pentadbiran Muamalat (MUADS) di tempat ke- 5.

Manakala bagi Johan Perseorangan Lelaki pula dimenangi oleh Mohd Fahmi Yusairi b. Mohd Yusuff dari Kelab Pengurusan Eksekutif (MEC) dengan jatuhan pin sebanyak 518 dan 381 jatuhan pin bagi Johan Perseorangan Wanita yang dirangkul oleh Nurul Fazliana Madihah bt Abdul Ghafar juga dari Kelab Pengurusan Eksekutif (MEC).

Tahniah kepada semua pemenang.

Habis.